19 ene 2021, 9:25

За жена се страда само едно денонощие 

  Poesía
475 2 2

За жена се страда точно -
двадесет и четири часа!

 

Двадесет и четири фаса -
кутия и малко демек...

 

Двадесет и четири водки -
литър и двеста - поне...

 

За жена се страда, не повече, от цял оборот на стрелката...

 

Хиляда 
четирестотин и четиридесет грама любов.

 

За жена се страда:
на чаши,
на гилзи,
дълги пътища,
хубаво пиене
и красиви залези,  последвани от висящи луни.

 

По жена не се страда с друга жена -
никога...
Никъде!

 

По жена като цяло - не се страда!

 

Жена се обича.
Жена се  изпива до дъното.
Жена се изстрелва през гърлото.
Жена се излизва, като сока от чинията с Шопската.

 

Разминал  се с годините...

Като стар философ, 
ще ти кажа -

 

Обичай!

 

© Филип Филипов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Хареса ми. Ако приемем, че това, което ни се случва е урок и хората, идващи и отиващи си от живота ни ca учители, няма да страдаме.
  • Според мен страданието в този смисъл е винаги по себе си, т.е. страдаме за себе си и по себе си, а не по някой друг
    Но оригинално си го казал, изобщо не звучи егоистично
Propuestas
: ??:??