За Живота...
(равносметка)
Поетите обичат да флиртуват,
че най-добър бил нероденият им стих,
но аз,
– ако Живота ми предложат да повторя:
... Пак искам да е този, във който се родих!...
Понеже друг да сътворя не мога
във този вложих цялата си стръв -
"дружах еднакво с Дявола и с Бога" ,
а всеки миг платих със капка кръв!...
И си го обичам точно тъй какъвто е:
- объркан и несъвършен,
и с грешките, и с очарованието,
в които сам щастиво съм вграден!...
26.10.2019.
© Коста Качев Todos los derechos reservados