26.10.2019 г., 10:04 ч.

За Живота... 

  Поезия » Философска
301 1 3

За Живота...

(равносметка)

 

Поетите обичат да флиртуват,

че най-добър бил нероденият им стих,

но аз,

– ако Живота ми предложат да повторя:

... Пак искам да е този, във който се родих!...

 

Понеже друг да сътворя не мога

във този вложих цялата си стръв -

"дружах еднакво с Дявола и с Бога" ,

а всеки миг платих със капка кръв!...

 

И си го обичам точно тъй какъвто е:

- объркан и несъвършен,

и с грешките, и с очарованието,

в които сам щастиво съм вграден!...

 

26.10.2019.

 

 

 

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??