Да имам твойта обич към живота
и жаждата -
за него да копнея,
ще нося леко своята Голгота
и ще намирам сили да живея.
И ти нелеко си го преживяла,
жестоко и със тебе
е постъпвал,
но с твойта твърдост си му надделяла
и често той смутено е отстъпвал...
Да имам твойта воля да се боря
за всеки миг живот
и лъч от слънце...
Във трудни дни със тебе аз говоря
и жизнен сок приемам - като зрънце.
© Славка Любенова Todos los derechos reservados