На зелената полянка,
излежава се мецанка.
Покрай нея две мечета,
се боричкат с крачета.
И побутват с муцунка всяка теменужка.
Но не щеш, ли за беда,
там живеела оса.
Разлютя се, забръмча...
Спусна се като стрела.
И настана суматоха,
бързо бягат към потока.
Туй да ви е за урок,
да не врете си нослето
там, където вече е заето!
© Ваня Атанасова - Панова Todos los derechos reservados
Гери Грозева
ДаниелаМного харесах предложението ти, но е късно за поправка!
Алина Стоянова