12 нояб. 2011 г., 22:29

За мечета и цветчета 

  Поэзия » Для детей
3181 0 35

На зелената полянка,

      излежава се мецанка.

Покрай нея две мечета,

           се боричкат с крачета.

И побутват с муцунка всяка теменужка.

    Но не щеш, ли за беда,

там живеела оса.

        Разлютя се, забръмча...

Спусна се като стрела.

     И настана суматоха,

                бързо бягат към потока.

Туй да ви е за урок,

              да не врете си нослето

там, където вече е заето!

© Ваня Атанасова - Панова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??