12.11.2011 г., 22:29 ч.

За мечета и цветчета 

  Поезия » За деца
3200 0 35

На зелената полянка,

      излежава се мецанка.

Покрай нея две мечета,

           се боричкат с крачета.

И побутват с муцунка всяка теменужка.

    Но не щеш, ли за беда,

там живеела оса.

        Разлютя се, забръмча...

Спусна се като стрела.

     И настана суматоха,

                бързо бягат към потока.

Туй да ви е за урок,

              да не врете си нослето

там, където вече е заето!

© Ваня Атанасова - Панова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??