8 may 2016, 11:57  

За много години 

  Poesía » De amor
380 0 8

                                              ЧРД

Още като млад, във себе си се клех

с тебе да живея сто години.

Тъй  в сърцето си сърцето ти приех

под небетата ни земносини.

 

И в душата твоята душа прибрах -

цялата си топлина ѝ дадох.

Още оттогава всъщност аз разбрах:

целият на тебе се предадох.

 

Ти отвън, че и отвътре ме плени

и превърна ме във твоя сянка.

С тебе аз стопявах всичките слани...

С любовта не правех аз замянка.

 

Като дъжд дори над тебе аз валях -

миех всяка твоя малка рана.

Всеки божи ден за тебе го стрелях,

та затуй до днес при мен остана

и през тез години с тебе оцелях! 

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??