ЗА ЩАСТИЕТО
Ах, как искам да откъсна
най-палавото цвете
в твоята светла градина!
Аз зная, че съм късен
гостенин и че цвете се не къса
посред зима
около Велики пости.
Обичам твоя аромат
да ме прониква.
С него ставам по-добър и свят.
Щастлив е Господ,
че те е създал,
а трижди по-щастлив съм аз,
че те обикнах.
© Ангел Веселинов Todos los derechos reservados