14 feb 2010, 16:42

За свързаността 

  Poesía
649 0 1

За свързаността на нещата

 

Неразделни за тъмнината и светлината,

неразделни са злобата и добротата,

неразделни са радостта ни и тъгата,

както неразделни са небето и земята.

 

Летен ден – слънцето с лъчи ни гали,

любов и радост във душата пали.

Нежни багри във съзнанието ни плуват,

красиви мечти наивно си пътуват.

 

Летен ден – силна буря ни спохожда,

страх сърцето ни пробожда,

вятърът безжалостно ни гони,

детето тихо сякаш сълзи рони.

 

Зимна вечер – виелица и студ навън,

бори се със тях надеждата на коледния звън.

Зимна вечер – бездомници се свиват под снега,

а топъл пламък и усмивки има у дома.

 

Непрогледен мрак, а самотна звезда отчаянието ни мие.

                               Слънчев ден, а звярът нейде в ъгъла се крие.

Днес тъжим, а утре смеем се безгрижно.

Всички чувства и картини свързани са с нас верижно.

Да приемаме света, ни учат мъдреците,

а другото е просто дело на мечтите.

© Лиза Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • само не ми стана ясно каква е тая дискриминация на зимата - само 1 куплет!!! Да не си родена лятото случайно? Иначе ми харесва(особено за зимата)
Propuestas
: ??:??