17 feb 2010, 10:08

За тази песен нямам думи... 

  Poesía
719 0 16

 

Снегът вали като очакване

притихнало в гнездо на отлетяла птица

а мънички снежинки пишат себе си

по струните на овехтели жици...

и вятър им приглася като есен

избрулила последните акорди

за тази песен нямам думи

тя тихо се топи в посоки

които слели се в пътеки

притихват в закъснели минувачи

(чадърите са толкова жестоки

когато в тях небето гасне...)

и някъде в стаено междуредие

едно хлапе протяга топли длани

то не очаква обяснение

то иска само да поплаче

да съгради илюзии за минало

и в сънища в дома да се завърне...

 

снегът вали като очакване

което с теб да ме обгърне...

 

 

 

                                                                                   * * *

© Бехрин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??