26 mar 2005, 10:30

За теб и в теб живея 

  Poesía
1013 0 5

От ехо ... чупят се дървесните чадъри,
не пазят клонките от бури и от дъжд.
Гласът ти тихо ... много тихо ми говори,
потрепват звуци над покълналата ръж.

От капки обич натежали думи в листи
по края, в белия контур леко кървят.
По гънки фино се ратварят шепот мисли,
кервани дълги покрай нас са и вървят.

Съшивам крехките значими междуредия
и вия в търсене на смисъла до шир.
От виното и хляба същноста щом свия
парченце обич съм в торбата на пастир.

Така душата искам в твойта да открия,
в пътеки пъстри от библейски светове.
По тях ... мечтите си до дъно да изпия
и да съм изворче от житни класове.

До тебе утрото от звън, до звън да будя,
в остатък време обичта си да засея!
На любовта ти, през сърце да се осъдя
и теб задъхано през дните да копнея!

(Обичам те ... за теб и ... в теб живея ...)

© Йоанна Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Съшиваме се всеки ден Веси,
    и се усмихвам Мира на стичхчето с кафе сутрин
    и аз така правя - та и цигара паля даже
  • чета си ги сутрин, преди работа, с кафето и ме ободряват голям талант си!!!
  • Така добре си "съшила"обичта си,че останах без дъх и аз!Пак!
  • Винаги ли?
    Не е нужно да е винаги, но щом казваш
  • какви чудеса само могат да натворят дарбата и голямото сърце, неможеш да ме изненадаш-каквото прочета, винаги ми харесва!!! 6!!!
Propuestas
: ??:??