20 dic 2011, 13:05

За употребата на счупеното 

  Poesía
1443 1 16

За употребата на счупеното

 

Счупеното настрана –

грънците строшени

няма да държат вода,
сто пъти лепени.
Удари кънтят по тях –

белезите помнят,
и сега събират прах

шарените стомни.
В най-дълбокото кьоше

съм ги наредила,

за да ме подсещат, че

никакво лeпило
няма да прeвърне пак

счупеното в цяло

и каквото в тях налях –

то се е разляло.
Казвала съм си дори

много пъти вече:

ако времето реши

да запълни теча,
или някой с мен рече

пак да ги налее
и животът на парче,

ако оцелее –

ще изцеждам моя ден

в сухото им гърло
и на другия до мен

ще му кажа първо:

белегът е за това –

няма да се махне,
но ще укроти ръка,

преди да замахне.

© Галена Воротинцева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??