Умираше Надежда
От... злоба...
Пронизваха я
с ледени игли
а вън вали
а вън вали...
И отслабна
И стана мъничка
И крехка
А силиконовите ù гърди
Ръждясваха сами...
Тогава тя на Слънчо ги показа
Изми ги с шепа
Утринна роса
И патина платина
И злато
В миг се разля
Един младеж
До нея спря
Усетила голямата му обич
И стаена нежност
Тя се търкулна...
От злобата не бе останала следа
Какво ù трябва на една жена
Усмихна се и заживя...
Щастливо...
© Светлана Лажова Todos los derechos reservados
Валентин, ще се хабя, защото видях, че има смисъл!!! Мълчанието, скромността...нали казват, че няма ненаказано добро, е?! Ще ми пишат глупости от душа и сърце и ще ме карат да пиша и аз, за да им покажа, че така не може...Срам ме е да кажа, че пиша в този сайт, защото заради някои съм писала откровени глупости, за да им покажа, че така не може и не трябва!!! Някой ще прочете моите глупости и завинаги ще се откаже да чете поезия, защо?! Някой се влюбил, друг се отчаял, че жена му не му дала...пет лева за бира и айде стих или разказ. Айде де!
Аз се влюбих трала ла,
хубаво ми е сега!!!
В депресия съм влезла,
те ми викат, че съм глезла,
не е хубаво така,
трала ла и те така.
Ето два стиха от все сърце, ама не!!!
Галина, има и любов даже за разкощ!!! Благодаря!!!