18 ene 2019, 14:00

Забрана 

  Poesía
262 0 0

ххх- 1

Забраних си да се влюбвам,
да летя, да се сбогувам.
Себе си така погубвам,
ала кротко съществувам.

 

И табу е да докосвам 
чужди спомени и мисли.
Грехове да доизносвам,
а сънят ми да е искрен.

 

Няма как пред чужда кожа
да засветя в полумрака.
Невъзможно е . Но, Боже,
как неистово  го чакам.

 

Днес реших да експериментирам и да направя втори вариант на последното си стихотворение .
Ще ми е интересно , кой от двата смятате за по-сполучлив ...

 

ххх -2

Забраних си да се влюбвам,
Няма смисъл, нямам сили.
В самота като в коруба, 
тихо съм се приютила.

 

Не желая да разравям
чужди сънища и мисли.
Да подклаждам чужда слава.
С чужди грях да се залисвам.

 

Непростимо е отново
да потърся устни в мрака.
И не вярвам безусловно
някой с обич да ме чака.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??