Вратите обезглавиха своите ключалки,
за да се предпазят от стържещото в тях ръждясване
И се превърнаха в правоъгълна проекция на силуетите,
които някога са преминавали през тях.
Но геометрията се оказа недостатъчна
да обходи всички предсказания,
които се спотайваха зад прага.
А ключалките започнаха да ревнуват
от иглените уши, защото
смаляването на пролуките
им се стори толкова обещаващо.
© Мария Василева Todos los derechos reservados