31 авг. 2007 г., 00:27

ЗаБрава 

  Поэзия
448 0 1
 

Вратите обезглавиха своите ключалки,

за да се предпазят от стържещото в тях ръждясване

И се превърнаха в правоъгълна проекция на силуетите,

които някога са преминавали през тях.

Но геометрията се оказа недостатъчна

да обходи всички предсказания,

които се спотайваха зад прага.

А ключалките започнаха да ревнуват

от иглените уши, защото

смаляването на пролуките

им се стори толкова обещаващо.


© Мария Василева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??