21 jun 2023, 18:16

Забравен спомен 

  Poesía
293 0 0

в една красива бяла къща

с изглед към море без край

седи жена и кадри връща

на възраст средна е комай

 

от миналото тук пристигат

в ритъм странен и без ред

красиви спомени, обливат

глава и тяло със салеп

 

и миналото вече е сега…

изглежда времето изчезва,

лицето му явява се едва,

на фона на морето блесва

 

през друг прозорец, в друга къща

незнайното ни води да погледнем -

да видим него в мисли да прегръща

млад образ на жената от отдеве

 

из къщата навред търчат деца,

улисани в игри и без да знаят,

сред всякакви играчки с колелца

мъжът пада в неочаквана омая

 

два отчуждени свята- мъж, жена,

всеки в своя някак не присъства

и в този миг, и в свойта самота

душите им живеят в обща къща

 

на спомените забранени дявол

реши да се позабавлява с тях,

без сметка за това да си е давал,

че таз игра и него вкара в грях.

© Дон Спиридон Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??