23 oct 2009, 9:14

Зад разплаканото стъкло 

  Poesía » De amor
752 0 14

По асфалта прогизнал чуруликат листа.

Отръскват калта спомени от септември.

Простуденият нос и премръзналите крака

хванати за ръка пристъпват с ноември.

 

Може би по-скъп ти стана със нещо поетът...

Със свила от стихове, с нещо горещо?

Чадърът ти съхне захвърлен в антрето,

а ти си представяш, че съм в кафето отсреща...

 

Не е важно сега пия ли капучино.

Към дома ти да тръгна?! Зная че би могло...

Как искам да звънна и търся причина,

и я намирам, зад разплаканото стъкло...

© Красимир Дяков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??