20 mar 2010, 10:54

Зайче и мишле 

  Poesía » Para niños
1452 0 4

Малка къща сред полето,
минало оттам мишлето,
гледа - къщата добра
със прозорче и врата.
Може в нея да се презимува,
вятър няма да върлува.
Кой ли с тази къща разполага?! -
трябва да се разбере веднага!
Тъй помислило мишлето
и почеса си нослето.
На минутата почука
и попита: - Кой живее тука?
Моля ви, отговорете,
бързичко, не се бавете!
Хлопна външната врата
и показа Зайо рошава глава.
Гледа удивено и се чуди,
кой си позволи да го събуди?!
Каза с леко дрезгав глас:
- Аз съм зайченцето Спас.
- А пък аз съм миш Гризан,
весел съм и винаги засмян.
- Тази къща доста е голяма,
можем в нея да сме двама.
Ще се трудим ний безспир,
ще живеем дружно, в мир.
Ще направим вън градина,
зеле, моркови, спанак ще има,
а домът ни ще блести от чистота,
с вкусни гозби ще те нагостя.
Тъй бърборило мишлето,
радостно ги гледало небето.
Зайо се усмихна и изрече:
- Да живея сам ми омръзна вече.
И врата широко той отвори,
миш покани без да спори.
Заживели дружно те
в малка къща сред поле.

© Галя Николова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • уютно и хубаво, весело е при теб, мила Галя...
    и несамо за децата...
  • Благодаря ви Джейн и Петя! Радвам се, че все пак някой ми е обърнал внимание. Поздравчета и от мен!
  • Свежо и чудесно поднесено!
    Усмихнати поздравчета!
  • Много интересно поднесено!
    Браво Фабиана!
    Малцина могат да пишат увлекателни детски стихове - приказки, ти си се справила отлично!
Propuestas
: ??:??