24 ago 2022, 13:32

Закалка 

  Poesía
207 0 1

Календарът на стената е отронил без тъга,

лист последен с правилата, казал НЕ на лудостта.

 

Ето ни пред нов прозорец, изгрев нов за нас тъкми.

С надежда подплатен е, за сразените души...

 

Пътища се ширят в мрака, тръпнат босите пети.

Вадим от дълбоко вяра, закалена в бури зли.

 

Бог, е горе на небето! Ту прощава, ту гневи...

Но обича си чедата, като праща им беди.

 

Няма правди няма кривди. Земен ад, невидим рай.

Дишай, душо, ти несретна, твоят Дух кове се май!

© Валя Сотирова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "Но обича си чедата, като праща им беди." - може е така да се каже. Аз бих казала, че бедите са задължителни за всички хора.
Propuestas
: ??:??