24 dic 2019, 10:52  

Закърпено 

  Poesía
539 5 12

Любовта ми – хлабава тропоска,
нощем шия, денем се разпаря,
шев накриво и плохата плоска,
триста дупки. Присмех и немара.

Кройката досущ играчка-плачка,
ревматична някаква модистка.
Сляпа е несръчната шивачка,
шие уж обича, а не иска...

Хладната ютия глади трайно,
гънките на егото човешко.
Дяволът е предоволен. Тайно,
Бог ми прекроява всички грешки.

 

Все ушивам циганските гащи,
дето не обува и котака.
С креда по душата обич дращи...
Вън, на прага търпеливо чака.

Смуча си избодените пръсти,
макари и кръпки...Бъркотия...
Дявола научих да се кръсти,
ала не и себе си, да шия.

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??