31 mar 2022, 20:15  

Залъче радост 

  Poesía » Otra
210 3 9

Когато  сбръчкана ръка,
усмивка детска уловила,
хвърчило спретва, хей така
топи в небесното мастило
перо от жерав – снежнобял,
светът ти е красив и цял.

 

Когато без да разбере
душата ти с чадър полита
и част от волното море
във всяка капчица е скрита,
магията е бял делфин,
в очите детски – порив син.

 

Когато пръсне пак искри
на детството сигналът весел,
зад болката недей  се кри,
хукни, филийката понесъл.
И с всеки залък споделен,
ще грейва радост в твоя ден.

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??