Фанфарите на ветровете свирят.
Червено, тръгваше си Слънцето.
Небето залезно замислено
огледа се във морско-синьото.
Вълните празнично утихнаха
в прегръдка нежна със брега.
Скалите сякаш се усмихнаха
на първата блещукаща звезда.
Изстиващият пясък стенеше,
почуствал нощната ръка.
Прибоят бял се стелеше,
изчезваше последната следа.
© Хари Спасов Todos los derechos reservados