13 nov 2010, 18:03

Залюлей 

  Poesía » Filosófica
2217 0 19

І.

Залюлей ме в люлката.

Люлей с всичка сила:

да ми пищят ушите,

да ми развяват косите,

да ми откъснат копчетата,

да ми веят полите,

да ми разкъсат дантелите,

да ми изхвръкнат обувките,

да ми спре дъхът,

да стигна до 9,

да стана звезда,

да засветя,

да ме гледат,

да ме искат...

чак да умра.

Падам.

Пожелай си нещо:

да се издигнеш на моето място.

 

ІІ.

Да се издигнеш до моето място.

Пожелай го.

Не падай...

Дори не умирай.

...

Люлей с всичка сила.

Залюлей се в люлката.

© Любомира Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??