24 mar 2024, 7:37

Замесване на Божи хляб 

  Poesía
118 0 4

ЗАМЕСВАНЕ НА БОЖИ ХЛЯБ

Понякога се питам, щом разсъмне,
напразно ли сълзата е пролята?
Но с всяко утро зная, че покълва
поезия – магия на душата.

Надеждата за обич ме провожда –
светът да грейне, в светлина окъпан.
Това навярно са вселенски дрожди –
маята за неравните ми стъпки.

Аз знам как хлябът зрее – търпеливо,
а в мен вулкан от образи изригва.
Това е смисълът да бъда жива –
да разгадая притчи и енигми.

Да споделя наученото с всеки –
как в тъмното щурчето смело свири
и разчертава лунните пътеки.
А стъпките ми да оставят дири.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??