14 ene 2008, 17:29

Заминаваш... 

  Poesía
1297 0 14

                                                                                                                                           

                           Заминаваш, любими...

                           Заминаваш в далечна,

                            непозната страна...

                           А аз ще тъка платното си...

                           От очакване...

                           От тиха надежда...

                           И пастелна тъга...

 

 

                            А аз ще тъка платното от спомени...

                            Както някога Пенелопа тъка...

                            Познавам това древно, женско очакване,

                            много преди да се родя...

 

 

                            Аз те чаках, любими...

                            Преди времената...

                            Преди сътворението на света...

                            Дълго, дълго се учих да чакам...

                            Да се слеем... Душа със душа...

 

 

                           И ще чакам, любими,

                          твоето светло завръщане...

                           Нека има вятър във твойте платна...

                           С душа те докосвам... И те прегръщам...

                           И се превръщам в тъга...

 

 

                           10.01.2008 г.

                           

 

 

 

 

© Нина Сименова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??