27 abr 2022, 6:55

Заплата или капачки 

  Poesía
262 0 2

 

Улисан в надпреварата до вчера
капачки да събирам за децата,
накараха ме днеска да треперя -
поискаха ми цялата заплата. 

 

Чаках да ми пуснат премиални,
тринадесета мислех, че обсъждат,
а то мечти банално нереални
надеждите и вярата пропъждат. 

 

Цените вулканично се покачват,
а те ми искат цялата заплата.
Какво един министър вече значи,
щом даже в парламента ни е театър? 

 

Капачки за живот, пари за бомби!
Партийни надпревари за лапачка.
Мутрите са още по- доволни,
че новите ни дрехи са намачкани. 

 

Държавата ни, кучета я яли
с такива дупедавци на чужбина.
Заплати и капачки ни оправят
в един побъркан политичен климат. 

 

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Не е театър, Вальо. Там има изкуство и красота - знаеш. На мен повече на цирк ми прилича. Поздрави!
  • Нали за да събираш капачки трябва да купуваш бутилки?
Propuestas
: ??:??