Улисан в надпреварата до вчера
капачки да събирам за децата,
накараха ме днеска да треперя -
поискаха ми цялата заплата.
Чаках да ми пуснат премиални,
тринадесета мислех, че обсъждат,
а то мечти банално нереални
надеждите и вярата пропъждат.
Цените вулканично се покачват,
а те ми искат цялата заплата.
Какво един министър вече значи,
щом даже в парламента ни е театър?
Капачки за живот, пари за бомби!
Партийни надпревари за лапачка.
Мутрите са още по- доволни,
че новите ни дрехи са намачкани.
Държавата ни, кучета я яли
с такива дупедавци на чужбина.
Заплати и капачки ни оправят
в един побъркан политичен климат.
© Валентин Йорданов Все права защищены