29 jun 2010, 9:15

Запознанство в Рая... 

  Poesía » De amor
639 0 0

~&~~  Запознанство в Рая... ~~&~

                                   ( изплетен стих- 28 юни 2010 г)

Видях я вчера...

 

С криле на Пеперуда е!

 

Тя кротичко ресници сведе

И сякаш  в пламък стана

Нощното небе над мене...

 

Видях я вчера...

 

Бяло цвете е!

Душа белее!

 

И нежност - сладък мед

Видях как

ЛЕЕ СЕ

Из Сърце изплетено в копнение...

 

И аромат на ябълкови плодници

Напомни ми че се намирам

В Рая...

 

А Тя пък Ангел е...

Затуй тъй Бяла е...

Ресници сведе

А нещо сякаш лъхна ме...

ДЪХ ЛИ БЕ!?...

Или просто стих преминал

във  Хваление...!?

 

Едемско цвете днес погали ме...

Едемско цвете с дъх неземен...

 

С криле на Пеперуда е

...

 

и  Ябълков копнеж обзе ме!

Душата тръпне ми!...

 

и  ДИВА Е!!!

 

...

а тялото ми...

ТЛЕЕ!!!

 

Днес Ангел в бяло срещна ме...

Безмълвно

с Дъх на миглите погали ме...

 

Изстенах в сладостно Копнение...

Приседнах

...

и останах Там...

 

В ОПИЯНЕНИЕ!!!

 

ПИЯН И ЛУД!!!

 

ПОГУБЕН!!!

 

ЗАМАЯН

От туй Дишащо Видение...

Дето само с Лъх на миглите...

 

ПОЛЪХВАНЕ!!!

 

ПОДУХВАНЕ!!!

Повя ми сладко въжделение...

 

Видях я вчера!!!

 

С очи кошутени е...

И поглед на жадуваща Касиопея!!!

 

Една Нереида...

В Пътя ми

Догони ме...

Една ИЗУМИТЕЛНА Богиня!!!

...

през Небе погледна ме

и остави в мене Диря!!!

...

СЪН ЛИ БЕ!!?

...

 

Или пиян съм веч

От туй погубващо желание

Да сгуша устни в топлите криле

На тази Нимфа-Ангел...

 

Дето Вчера пък и Днес

Срещнах във Едем...

Една градина с вкус

На Приказно море

И ябълка опасна...

 

ДОГОНИ МЕ!!!

 

Една Богиня-Лира

Днес...

 

ЕДНА БОГИНЯ-МАЙКА...

 

Дали помолих я за мъничко цветче

Което да закича в устните си жадни

Или Тя с полъха на миглите си го остави...

 

 

Видях я вчера...

 

С криле на Пеперуда е!

 

Тя кротичко ресници сведе

И сякаш  в пламък стана

Нощното небе над мен...

ПИЯН СЪМ!

 

ЛУД СЪМ!

 

Къде да скрия този свой Копнеж!?

 

Защото Бог не съм...

И как Сърцето днес линее...

 

А Богиня за да задържиш...

 

ТРЯБВА БОГ ДА СИ!!!

 

Или поне Човек Неземен...

 

( Кротичко...

               Л-Е)

http://www.vbox7.com/play:0e753679

 

© Л-Е Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??