Защо
Защо и докога ще се делим на ние и вие?
Кой и защо го налага това?
Докога ще се заливаме с мръсна помия?
Докога? Кажете, моля! Докога?
Защо станахме толкоз лоши, толкоз зли?
Защо се гледаме като разбойници?
След като бяхме и грижовни, и добри,
а трудолюбието ни нямаше граници?
Бяхме стигнали по пътя до някъде.
Далечна, но ясна ни беше целта,
но защо спряхме? Защо забоксувахме?
Защо се натикахме отново в калта?
За власт ли? За пагон? За пари ли водим борби?
За по-добро и по-богато утре?
Или защото не сакам да ми е добре,
а сакам да е зле на Вуте?
Май ще трябва за минутка да се спрем.
Да се погледнем малко отстрани,
да видим, че правим смешки всеки ден,
да се засрамим и тогаз да продължим.
Да спреме вече да рушим,
стига с тези фалшиви тревоги!
Да престанем да се клеветим.
Стига!Стига вече - за Бога!
Не е нужно да се прегръщаме и да се целуваме,
но нека станем малко по-добри!
Да престанем мръсно да се псуваме
и нека не говорим само за пари!
Нека поговорим малко за БЪЛГАРИЯ,
вижте я колко е красива, търпелива и добра,
нека заедно направим нещо за нея,
вижте как ни гледа с надежда и нежна тъга!
2009 година
© Асен Стефанов Todos los derechos reservados
Условията били виновни, до кога? А ние/мнозина изключвам. Дори повече от най оптимистичното очакване/ ще сме такива? Вероятно докато властвува посредствеността, пред която сме безсилни, защото е активна и оставена на практика без съпротива. Да се "кефи" т.е. "кенефи", прощавай замърсих виртуалното пространство.