Защо ми е вечност
Защо ми е вечност,
щом с теб
вероятно
никога
няма да бъда?
Не е ли утеха
смъртта
и вечната
липса на болка?
Защо ми е вечност,
без теб, без гласа ти,
без цялото
твое присъствие?
Без нова възможност
да слушам,
разпалено как
говориш с ръце
и сърце
за поезия.
Но всъщност почакай,
поспри!
Защо ми е вечност,
щом все пак
аз
те обичам!
© Иван Бърдаров 2016. Всички права запазени.
© Иван Бърдаров Todos los derechos reservados