15.03.2017 г., 15:01 ч.

Защо ми е вечност 

  Поезия » Бели стихове
419 1 0

Защо ми е вечност

 

Защо ми е вечност,
щом с теб
вероятно
никога
няма да бъда?

 

Не е ли утеха                                               
смъртта
и вечната
липса на болка?

 

Защо ми е вечност,  
без теб, без гласа ти,  
без цялото
твое присъствие?

 

Без нова възможност
да слушам,  
разпалено как
говориш с ръце
и сърце   
за поезия.

 

Но всъщност почакай, 
поспри!

 

Защо ми е вечност,
щом все пак

 

аз

 

те обичам!

 

© Иван Бърдаров 2016. Всички права запазени.

© Иван Бърдаров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??