16 abr 2010, 8:41

Защо са червени маковете 

  Poesía » Otra
609 0 8

 

Над връх Миджур
небето се синее
със най-вълшебното
лазурно синьо!

 

Земята
под дъбравите синее
от разцъфтели сини теменуги!

На север
сини жерави летят!

Ръжта синее
от цъфнали метличини сред нея!

И прасковите
разцъфтяват в синьо!

Обаче
маковете са червени!
Защото Синева е и Жарава!

© Ангел Чортов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??