16.04.2010 г., 8:41 ч.

Защо са червени маковете 

  Поезия » Друга
606 0 8

 

Над връх Миджур
небето се синее
със най-вълшебното
лазурно синьо!

 

Земята
под дъбравите синее
от разцъфтели сини теменуги!

На север
сини жерави летят!

Ръжта синее
от цъфнали метличини сред нея!

И прасковите
разцъфтяват в синьо!

Обаче
маковете са червени!
Защото Синева е и Жарава!

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??