29 ago 2017, 19:41  

Защо се разсърди, море? 

  Poesía
593 1 15

Защо се разсърди, море?
Дали ти омръзнахме вече?
Край теб като мравки сновем
и газим мира ти всевечен...

 

Скверниме брега ти прастар
и пълниме с плява водите,
забрявяйки – земна сме твар
с животи, подвластни на дните...

 

А ти ще останеш, море,
велико и тъй безконечно,
спокойствие вдъхвайки в мен,
че има в света нещо вечно...

© Миглена Миткова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??