2 abr 2016, 17:30

Завръщане 

  Poesía » Civil
219 0 2

                                                           Завръщане

 

 

Защо се завръщам, защо да съм до вас.

Пребродих цялата земя,

пребродих пищна долина

и висока планина.

На хребета  в село,

над малката река,

една звездица свети

и огрява моята душа.

От гората майка

поляната с китните цветя

полита моята мечта.

Разцъфтелият глог

и жълтата липа

изпълват гръдта ми.

Хорото на мегдана

и жената в бяло

обсебват моето сърце.

Затова съм тук,

при моята звезда.

 

© Йонка Янкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??