16 ene 2020, 19:33

Завръщане! 

  Poesía
881 3 11

       Пусти опустели

       гъсти коренища!

       Как са ме подпрели,

       ей така - за нищо...

       Искат да остана

       в тази стара къща.

       Гледам го - тавана,

       звезден прах прегръща!

       Тичат по стените

       светлини и сенки...

       Тук - ковьор раздърпан.

       Там - портрет немее.

       Кукувица кряска!

       Клати се дувара.

       Портата - ръждясва.

       Прага е пропаднал...

       В пръстена паница

       дъжд водица сипва.

       Спомени се нижат...

       Капят ми сълзите!

       Детство лекокрило

       имах нявга тука!

       Тръгнах - да открия

       щастие,сполука...

       Домиля ми корен,

       който ме препъна.

       Моят дух е болен!

       Трябва да се върна!

© Маргарита Петрова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??