ЗАЗОРЯВАНЕ...
Танцуват звездите по дланите
на поля уморени от даване...
По утро ще звъннат камбаните,
ще празнуват в лъчи зазоряване!
И далеко пропъдено черното
ще чезне във чакано минало...
А слънце, разнищило времето,
ще топли браздите изстинали...
Сам чакам след хиляди залези
да запеят камбаните клетвено,
как бели лъчите прокрадват се.
И празник ще бъде на светлото...
12.06.2008.
© Ивайло Яков Todos los derechos reservados
Краиво зазоряване - празник на светлото!