12.06.2008 г., 15:40 ч.

Зазоряване... 

  Поезия » Любовна
862 0 16
 

             ЗАЗОРЯВАНЕ...

 

Танцуват звездите по дланите

на поля уморени от даване...

По утро ще звъннат камбаните,

ще празнуват в лъчи зазоряване!

 

И далеко пропъдено черното

ще чезне във чакано минало...

А слънце, разнищило времето,

ще топли браздите изстинали...

 

Сам чакам след хиляди залези

да запеят камбаните клетвено,

как бели лъчите прокрадват се.

И празник ще бъде на светлото...

 

12.06.2008.

© Ивайло Яков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??