Депутатът, той кюфтета лапа
и доволен ръцете си потрива.
Вие долу, от долáпа:
"Не мишкувайте във тази нива!".
От градчета, от паланки и села:
"Тичайте, събирайте коприва!".
Който нея консумира,
граници на кръвно свива.
Сетне пйте по една вода,
да е тя чешмяна и студена.
Щом живеете така,
ще изкарате до сто летá!
© Хари Спасов Todos los derechos reservados