Зелените очи
Добре позната история,
само героинята е друга.
И отново аз ще се престоря,
че печеля, а не губя.
Вината търся в нея.
Тя беше лоша, чужда, грешна.
На себе си се радвам и гордея.
И мисля си "тя майстора си срещна".
А кой е всъщност изиграният?
Кой я лъжеше в очите?
И кой донесе ù страдание?
И кой повтаряше лъжите?
Да ровя в пепелта е късно.
Нека ù спестя проблемите.
Нейната любов аз пръснах
и загубих ù очите - зелените.
© Пламен Иванов Todos los derechos reservados