30 oct 2018, 8:52

Земно 

  Poesía » Otra
684 6 10

Когато ме разкъса крилатата ми дреха,
когато синевата прокуди мойте рими,
нозете ще ми бъдат опора и утеха,
тогава целуни ме и земното прости ми!

 

Но тегли ме земята - най-святата ми майка,
макар светът, заслушан в небесните си трели,
не чува тишината на нощите потайни, 
които са до лудост вълчиците обзели.

 

Ще вия срещу всичко, което ме възнася
по-горе от пръстта ѝ, безпочвено родила
най-чистата ми същност, без ангелска украса,
но бранеща със нокти човешката си сила.

© Миглена Миткова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??