15 sept 2010, 11:42

Земя 

  Poesía » Filosófica
622 0 12

 

 

Аз знам какво е мамеща безбрежност

във летен зной, аз знам какво е мраз.

И пипалата на убиващата нежност,

и жаждата добре познавам аз.

 

Аз знам какво е път към ешафода,

какво е кръв и колко този път е чист.

Аз знам добре цената на живота

и вярата в отчаяния риск.

 

Аз знам, че пàри остро всяка рана

и всеки спор със силните боли...

И Галилей с трагизма си доказа,

че продължава Tя... и още се върти!

 

 

 

© Геновева Христова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??