12 oct 2022, 22:35

Земя на правоверни еретици 

  Poesía » Del paisaje, Filosófica
365 7 12

ЗЕМЯ НА ПРАВОВЕРНИ ЕРЕТИЦИ

 

Родопа – стара книга без корици

и светъл храм без праг и без таван!

Родопа –дом и пристан обещан

за хиляди безумни еретици!

 

Тук бродел е Орфей, с небесна лира

и трогнал строгия подземен цар,

пленявал с песните си всяка твар

и всички малки кварки от Всемира.

 

Тук боровете стигат Небесата,

рекичките пък сякаш са безброй,

отвред долавяш висшия покой

и в себе си откриваш Необята!

 

Тракийски гробници, безброй могили

и някакви светилища в скали…

Кога и откъде сме тук дошли

и колко имена ли сме сменили?!

 

Тук въздухът все още е кристален,

гърдите ти се пълнят с лекота

и виждаш – има много суета

в живота ти безсмислено-печален…

 

Тук бродели са „бедни“ богомили

в ужасно тъмни, адски времена,

изгаряйки в сияйна светлина –

от кладите Европа озарили!

 

Родопа – стара книга без корици

и светъл храм без праг и без таван!

Родопа – сетен пристан обещан

за чисти, правоверни еретици!

 

21.07.2022, 18:27, Горно Дряново

© Раммадан Л.К. Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??