онези зеници
не точно като моите
по-малко мътни
някак по-далеч
от фокуса
на безкрая
но всъщност
постоянно втренчени
във безкрайните
фокуси
за оцеляване
онези зеници
успоредни
на моите
от които
все бягам
и които все ме
настигат
в паралелните
коловози
онези зеници
безвъпросно
знаещи
отговорите
и неизлизащи
добре
на снимките
онези зеници
са моите зеници
когато съм будна
© Мария Василева Todos los derechos reservados
Просто Мария...!