21 ene 2016, 17:51

Зимен цвят 

  Poesía
385 0 2

"Аз чаках те да дойдеш" той ми каза
и ми подаде ярко розов цвят
поникнал насред Зимата във мраза,
с тъй топъл, нежен, летен аромат.

 

И мигом аз усетих красотата 
на Пролет посред Зима, на надежда...
Последен дъх издиша добротата
за да разлисти крехка, фина прежда.

 

И цветето пося си малко семе, 
поливано с живот от радостта
на старец, който с цялото си бреме
очаква пак да дойде младостта.

© Миглена Миткова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??