8 ene 2020, 20:50

Зимен обет 

  Poesía » Del paisaje
642 3 2

Покрита с ефирен покров,

воал от кипнала пяна,

Зимата се врича в любов

на своя жених-океана.

Преливащ от айсберги,

лед и полярни звезди,

Той я дарява

с наниз от перли-

замръзнали кротки сълзи

на гладни пингвини

и умиращи мечки

по голи, безснежни скали.

Зимата дава своя обет

за дълги, ледени вечери,

безкрайна снежна пустиня,

студ и подводни течения,

нови глетчери

и дебел, полярен лед...

От любовните вибрации

притихват вълците.

И вместо адмирации

към сватбения акт,

избухва с нов възторг

Полярното сияние!

С вродена грация

слънцето ги благославя:

Да бъде!!!

 

Зимата се люби с океана.

© Росилина Хесапчиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??