Зимна Приказка
Снежинките танцуват
дантелен балет
и без писък те умират
в стъкленото езеро
от лед.
Боса,
тъй красива,
тя тича,
сред снега танцува
в отчаянието си самичка.
Вятърът прегръща
нежното й хладно тяло,
зимна приказка рисува
в синьо, сребърно и бяло.
Леден дъжд се сипе,
звън и сълзи от кристал,
тя -
принцеса гола
на последния си бал.
Слънцето изгрява бавно,
мудно
скрежът се топи,
чернокоса хубавица
вечно под снега ще спи.
© Йона Todos los derechos reservados
с обич, Йона.