Mar 13, 2008, 10:38 PM

Зимна Приказка 

  Poetry » Other
704 0 2

Зимна Приказка

 

Снежинките танцуват

дантелен балет

и без писък те умират

                             в стъкленото езеро

                                        от лед.

Боса,

тъй красива,

тя тича,

                            сред снега танцува

                                         в отчаянието си самичка.

Вятърът прегръща

нежното й хладно тяло,

зимна приказка рисува

                                        в синьо, сребърно и бяло.

Леден дъжд се сипе,

звън и сълзи от кристал,

тя -

                                        принцеса гола

                                                 на последния си бал.

Слънцето изгрява бавно,

мудно

скрежът се топи,

                                         чернокоса хубавица

                                                    вечно под снега ще спи.

 

 

© Йона All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??